Ejea de los Caballeros

 2014.01.14. 21:44

Ejea de los Caballeros-ban (Zaragoza) ma városi ünnep van. A 241 éve tett fogadalmukhoz (Voto de Purísima) híven leróják tiszteletüket Inmaculada Concepción de María szobra előtt és szent körmenetet rendeznek tiszteletére. 

1770 és 1773 között járvány tört ki Ejea de los Caballeros (Zaragoza) városában. A járványban összesen 335-en haltak meg, az áldozatok több mint fele gyermek volt. A lakók félelembe éltek, megoldást többnyire abban keresték, hogy a város templomaiban található különböző szentekkel körmeneteket rendeztek. Több próbálkozás után, (1773. január 14-én), utolsóként elővett Inmaculada Concepción de María szent szobra segített rajtuk, amely eltüntette a járványt a városban. A város lakói hálából fogadalmat tettek hogy ezentúl minden évben ezen a napon megtartják a szent körmenetet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://12uvas.blog.hu/api/trackback/id/tr165758776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása