cuadrillas1.jpg

A tegnapi bejegyzésben egy "fiatal" fiesta helyszínére látogattunk, ennél csak egy kicsit régebbi múltú esemény a mai. 1979-ben egy kis falu plébánosa gondolt egyet és kitalálta hogyan lehetne feldobni a falu patrónusa (Virgen de la Candelaria) tiszteletére rendezett sablonos szent körmenetet. Azóta a "Las Cuadrillas" fiesta évről-évre 15.000 résztvevőt vonz Barranda (Murcia) városába. 

cuadrillas3.jpg

Lényegében egy utcai örömzenélésről és rögtönzött táncról szól a mai hétvége a murciai kis városban. A Las Cuadrillas neve a 6-15 zenészből álló rezesbandákat takarja. A két nap alatt kb. 20 cuadrilla bagázs tart előadást a város különböző pontján. A dalok témája szabadon választható, de leginkább az aktuális politikai és szociális témákat szokás feszegetni.

 https://www.facebook.com/12uvasEkozbenSpanyolorszagban?ref=hl

 

Címkék: zene tánc murcia

A bejegyzés trackback címe:

https://12uvas.blog.hu/api/trackback/id/tr325783695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása