Minden országnak megvan a saját, járványként terjedő videója, amelyről aztán mindenkinek megvan az ilyen-olyan véleménye. Na meg aztán legtöbbször kiderül, hogy nem is az, ami. Akkor mi az ami nem az, de annyira nézzük? Nem mindegy? A lényeg és az erő úgyis a mozgó filmkockákban rejlik, a szókörítés hozzá az már (sajnos) egyre megy.

Iglesia Jedi.jpg

Ilyen sors vár erre, az egyébként remek jelenetet felvonultató videóra, ami már több helyen felbukkant a Spanyolország felett lebegő elektronikus felhőben. Jellemzően úgy hirdetik, mint az egyik (hanem A) legjelentősebb spanyol ünnep, a Semana Santa (a Szent Hét) része, amikor minden város minden Templomos Rendje és Vallásos Egyesülete körmeneteket rendez, szigorúan szent keresztény módra. Erre nyújtott remek alkalmat az, hogy az egyébként egy idei karneváli felvonuláson felvett képsorral hintsék el, hogy a spanyolok tényleg ennyire őrültek, hogy a Semana Santa-n a Jedizmus hívők is szent körmenetet tartottak. Ami egyébként még teljesen hihető is lett volna, ha egy, legalább már elkezdődött volna az idei Semana Santa, és kettő, ha egy kedves úriember, nevezzük csak Lüke Skywalkernek, nem vág vissza -szinte azonnal, még mielőtt az egész Galaktikus Birodalomban el nem terjed- és ront el mindent egy mindent leleplező videóval. Nagy kár! Na de nem mindegy? Attól még jópofa videó és ennél nagyobb bajuk soha ne legyen a spanyoloknak!

Az alantas "álvideó", Sanlúcar de Barrameda (Cádiz, Andalucía) városából:

Procesión Iglesia Jedi de los Caballeros de la Nueva Esperanza :)

.... és az igazság:

La peña carnavalesca: "Arte pa jartarte"

 Az erő legyen Veletek, kedves 12uvas olvasók, hogy valahogy feldolgozzátok ezt a hírt!

https://www.facebook.com/12uvasEkozbenSpanyolorszagban?ref=hl

A bejegyzés trackback címe:

https://12uvas.blog.hu/api/trackback/id/tr245859829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2014.03.14. 15:33:33

Szörnyű! Michael Jacksonra balettozó rohamosztagosok? Mekkora ízlésficam! De Jézus kezében jól áll a fénykard.
süti beállítások módosítása