Január 5. napján Spanyolország egyik leglátványosabb fiestájára kerül sor, ami nem is lehet más mint maga a "Cabalgata de los Reyes Magos", a Háromkirályok, vagy ahogy jobban ismerjük a Napkeleti Bölcsek felvonulása. Maga a háttértörténettel nem is foglalkoznék most én sokat (főleg mert bibliai téma és az nem az én asztalom), és mert azt már páran-párszor megtették, viszont aki tényleg szeretné tudni miért nincs Mikulás a spanyol gyerekeknek és miért ma kapnak ajándékot, annak klikk ide.

reyes_magos_fuerteventura_t3501155.jpg_369272544.jpg

Ma este hatalmas felvonulást tartanak az összes városban, ünneplik a Napkeleti Bölcsek megérkezését, akik annak rendje és módja szerint meg is érkeznek hatalmas színes-zajos parádét húzva maguk után amitől mindenki szája tuti tátva marad. Gáspár, Menyhért és Boldizsár menete nem csak remek szórakozás, hanem egyben a csokik, a cukorkák, az apróbb édességek "kánaánja" is, amiket a felvonulók megállás nélkül zúdítanak az ujjongó gyerekekre (gyakorlatias felnőttek nyitott esernyőt tartanak fordítva). A felvonulást persze hangos muzsikaszó kíséri és a tűzijáték sem maradhat el.

caramelos-cabalgata-reyes--644x362.jpg

Talán ez az egyetlenegy nap az évben, amikor a parádé végeztével a gyerekek nem akarnak tovább őrjöngeni az utcákon, hanem kézen fogva vontatják a szüleiket hazafelé, hogy minél korábban álomba merüljenek, az elkapott cukorkákról álmodjanak és másnap reggel lám-lám a Napkeleti Bölcsek ajándékai várják Őket. (Holnap jön az összefoglaló a ma esti eseményekről és szereplőkről a legfrissebb képekkel)

"Cabalgata de los Reyes Magos" képgalériában:

Ezeknek a napoknak az elengedhetetlen tartozéka még az ún. "Roscón de Reyes", ami egy kör alakú sütemény, a kalács félék családjába tartozik, annak egy erősen citromosabb alfaja. A sütemény, alakjával emlékeztet a Háromkirályok koronájára, a tetején lévő kandírozott gyümölcsök pedig a korona drágaköveit helyettesítik. Érdekessége, hogy a tésztájába elrejtenek egy meglepetést (általában egy király figura) és egy darab lóbab szemet. A meglepi megtalálója örülhet, mert egy napig Ő lehet"király", viszont aki a babra ráharap az készítheti a pénztárcáját, vagy helyben kifizeti a süti árat vagy a következő évben Ő veszi meg a Roscón-t

"Roscón de Reyes"


Óriás "Roscón" Plasenciában, (A napokban állították be az új rekordot Coín városában ahol egy 200 méter hosszú Roscónt sütöttek ki.)


https://www.facebook.com/12uvasEkozbenSpanyolorszagban

Címkék: barcelona madrid király felvonulás január 3 királyok

A bejegyzés trackback címe:

https://12uvas.blog.hu/api/trackback/id/tr705736172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása